Myggan

IMG_3134-002

Jäsenluettelon eteläisimmässä postiosoitteessa asustava Myggan lähti mukaan kilpailuihin lopulta pitkän harkinnan, kymmenen vuoden arpomisen ja kahdenkymmen vuoden virpomisen jälkeen.

Kilpailut ovat olleetkin erittäin opettavaisia kokemuksia. Etenkin niiden  karvaiden, pitkään muistissa säilyvien pettymysten kautta. Myös onnistumisia on kohdalle sattunut ja kaikissa kolmessa finaalissa meno on ollut sen verran reipasta, että tämän hetkinen ranking-sijoitus on osaamiseen nähden epärealistisen korkealla.

Seuran särkispecialisti onkii mieluimmin hopeaharkkoja ja purje-eviä virtavesillä ja arvostaa kilpailuissa tasapuolisia olosuhteita ja luonnollisen kalaston hyödyntämistä.

Mieleenpainuvin muisto kilpailuista?

– Kitkajoen finaali 2012 ja Harjakosken pooli nro 26. Kalat vastarannalla. Kahlaamalla ei päässyt yli. Kovasta koskesta oli pakko mennä uimalla yli hakemaan se yksi plänkin välttämiskala. Ja uimataitonihan on luokkaa ”surkea”. En mennyt toista kertaa…

Paras saavutus kilpaperhokalastuksessa?

– Ne harvat hetket, kun jakson jälkeen tuntee onkineensa poolin hyvin. Yleensä jaksosijoituskin on tällöin melko korkealla.